Spela Pac-Man

Spela Pac-Man

Pac-Man är ett videospel från 1980 som utvecklades och släpptes av Namco för arkadspel. Den ursprungliga japanska titeln Puck Man ändrades till Pac-Man för internationella utgåvor som en förebyggande åtgärd för att förhindra att arkadmaskinerna skadades genom att ändra P:et till F. I Nordamerika släpptes spelet av Midway Manufacturing som en del av dess licensavtal med Namco America. Spelaren styr Pac-Man som måste äta alla prickar i en sluten labyrint samtidigt som han måste undvika fyra färgade spöken. Om man äter stora blinkande prickar som kallas ”Power Pellets” blir spökena tillfälligt blå, vilket gör att Pac-Man kan äta dem för att få bonuspoäng.

Utvecklingen av spelet inleddes i början av 1979 och leddes av Toru Iwatani med ett team på nio personer. Iwatani ville skapa ett spel som kunde tilltala både kvinnor och män, eftersom de flesta videospel på den tiden hade teman som handlade om krig eller sport. Även om inspirationen till Pac-Man-karaktären var bilden av en pizza med en skiva borttagen, har Iwatani sagt att han även rundade av det japanska tecknet för mun, kuchi (japanska: 口). Karaktärerna i spelet gjordes för att vara söta och färgglada för att tilltala yngre spelare. Den ursprungliga japanska titeln Puckman härrörde från titelkaraktärens form av en hockeypuck, och är nu maskot och flaggskeppsikon för Bandai Namco Entertainment.

Pac-Man var en omfattande och kommersiell framgång, vilket ledde till flera uppföljare, merchandise och två tv-serier, samt en hitsingel av Buckner & Garcia. Serien är fortfarande ett av de mest inkomstbringande och bäst säljande spelen, med mer än 14 miljarder dollar i intäkter (2016) och 43 miljoner sålda enheter tillsammans, och har ett bestående kommersiellt och kulturellt arv, som ofta räknas som ett av de bästa videospelen genom tiderna.

Spela Pac-Man online

Nästan alla som spelat Pac-Man vill vid något tillfälle göra det igen, helt enkelt för att det är ett så simpelt och genomroligt spel. Lyckligtvis finns det tillgängligt på många ställen för en stunds avkoppling.

Pac-Man som Google Doodle

Google har som en av sina Google Doodles skapat ett Pac Man-spel som kan spelas direkt i webbläsaren, fruktansvärt roligt och det är lätt att fastna en lång stund i detta spel och alla minnen det bär med sig.

Man skriver på sidan;
Ryan Germick och jag, som har skrivit på Google Doodle, såg till att inkludera PAC-MAN:s ursprungliga spellogik, grafik och ljud, återge spökenas individuella personligheter och till och med återskapa ursprungliga buggar från detta mästerverk från 1980-talet. Vi lade också till ett litet påskägg: om du kastar in ytterligare ett mynt kommer fröken PAC-MAN med på festen och du kan spela tillsammans med någon annan (PAC-MAN styrs med piltangenterna eller genom att klicka i labyrinten, fröken PAC-MAN med WASD-tangenterna).

Andra varianter där man kan spela Pac Man online

Denna lite enklare variant kommer från funhtml5games.com

Söker man efter play pac man online så kommer det upp tillräckligt många förslag för att du inte ska behöva göra något annat under den kommande veckan


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *